Årets Fotballekspert 2022

 

 

Norsk fotball 2021 - en liten oppsummering

 

Bodø/Glimt ble seriemester for andre året på rad. De klarte å gjenskape prestasjonene i den fantastiske 2020-sesongen selv om spenningen i år ble bevart helt til siste serierunde. Det var ikke mange som trodde det var mulig med så mange nye spillere som skulle erstatte noen av frontfigurene etter forrige sesong.

 

I år blir det nok Molde eller Rosenborg, hørte vi mange sa tidlig i sesongen. Det kladdet litt for Glimt i begynnelsen, men så begynte Glimt-maskineriet å fungere bedre og bedre, de nye spillerne fant seg til rette i sine faste roller og da var Glimt umulig å stoppe også i 2021.

 

Svaret på hvorfor Bodø/Glimt er beste laget i Norge er fordi de er best på lagbygging og mental trening.

 

Bodø/Glimt bygger lag og klubb på alle nivå og så har de forstått hvor viktig mental trening er for å kunne prestere på et så høyt nivå.  De har tro på det de holder på med og søker hele tiden etter muligheter for hvordan de kan bli bedre både individuelt og som lag. På den måten løfter de hverandre, og slik skapes et godt miljø. 

 

Spenningen i nedrykksstriden varte også helt til siste serierunde, og det endte med at Mjøndalen og Stabæk måtte ta den tunge veien ned i OBOS, og etter «trilleren» i kvaliken så måtte også Brann slå følge.  Opprykk ble det da på  Ham-Kam, Aafk og Jerv.

 

Under ser du slutt-tabellen for Eliteserien 2021 og hvem som var de beste fotballekspertene i 2021.

 

Slutt-tabell Eliteserien 2021                                                                                              

De beste fotballekspertene i  2021: 

 

Konkurranse «Årets fotballekspert» 2022

 

 

Å kalle seg fotballekspert er nok et tøyelig begrep, men likevel er det vanlig at media og såkalla fotball-eksperter ivrer etter å tippe slutt-tabellen i Eliteserien år etter år. 

 

Det er nå tredje året på rad at jeg innviterer til en konkurranse om å tippe slutt-tabellen i Eliteserien.  I 2020 var det Petter Mikalsen som kunne smykke seg med tittelen årets fotball-ekspert Eliteserien. 

 

I 2021 ble vinneren Marius Sætre, han vant suverent og slo også de «såkalla» fotball-ekspertene fra aviser og TV-kanaler.   Best av ekspertene i 2021 var Joacim Jonsson, som faktisk kom dårligst ut i 2020.

 

Det er nå klart for ny konkurranse,  og du kan prøve  å bli årets Fotball-ekspert Eliteserien 2022. Blir du den heldige vinneren får du en statuett med påskriften «Årets Fotballekspert Eliteserien 2022.»  

 

Om du f.eks. tipper Glimt som nr 7 og de blir nr 1 får du 6 avvikspoeng, og så videre. Det blir null avvikspoeng for hvert lag du tipper på riktig tabell-plassering. Den med totalt lavest «plass-siffer» (færrest avvik) vinner. Siden det kan bli flere som ender likt er det lagt inn noen tilleggsspørsmål som bare blir gjeldende dersom noen havner på lik poengsum i tabell-tipset. 

 

Her er tilleggsspørsmålene du skal svare på:

  • Hvem blir toppscorer i Eliteserien 2022?
  • Hvilke lag tar medaljer i Toppserien 2022 (gull-sølv-bronse)?
  • Hvem blir første trener som får sparken i Eliteserien? (På dette spørsmålet kan du svare ingen dersom du tror at ingen trenere vil få sparken i 2022) 
  • Hvilke lag rykker opp fra OBOS? (teoretisk så kan det bli 3 lag som rykker opp slik som i 2021, men skriv ned de 2 som du tror havner på direkte opprykk).

 

Under er Eliteserie-lagene i alfabetisk rekkefølge som du skal nummerere fra 1 - 16. I skjemaet som du fyller ut skriver du fortløpende nummer + et lag bak hvert tall. 

 

Konkurransen "Årets Fotballekspert Eliteserien 2022" er nå stengt, Eliteserien 2022 er i gang. Lykke til med sesongen. Takk til alle som har sendt inn sine tips. 

 

 

Kan noen ta opp kampen med Glimt i 2022?

 

Har noen virkelig tatt store nok steg til å kunne ta opp kampen med Bodø/Glimt, eller vil de være like suveren og ta sitt tredje gull på rad? 

 

Kanskje det blir slik Morten (en god venn av meg) uttalte for noen dager siden, "Det blir nok Bodø/Glimt mot røkla." Så det han mente var nok at ingen kan ta Bodø/Glimt ned fra tronen, men bak er det åpent, både når det gjelder medaljer og nedrykk.

 

Om en knapp uke braker det løs,  og alle lag har nå gjort den siste finpussen. Vi har kanskje fått et inntrykk av styrkeforholdene blant lagene med bakgrunn i treningskampene, men da kan jeg bare henvise til noe en av mine trenere alltid sa når vi gjorde det dårlig i treningskampene; "Det deles ikke ut poeng i treningskamper."

 

Og det har Per Rich Hunstad (nå fotballekspert i lokalavisen Nytt i Uka) helt rett i, det blir noe helt annet når det kjempes om poeng. Heldigvis vil nok mange si, for det har ikke gått så veldig bra i treningskampene med noen av de som gjerne er linket til å kjempe om medalje.  Skulle vi ta treningskampene i betraktning så vil vel da Rosenborg havne i bunnstriden, men det kan vel neppe skje eller?  

 

Jaja,  sjarmen med fotball er at noen vi ikke hadde forventet skulle rykke ned, faktisk gjør det likevel. Slik ble det blant annet med Brann i 2021. Så et eller annet lag blant favorittene vil nok også i år havne i bunnstriden, og andre lag som blir tippet nord og ned av ekspertene vil overraske og kjempe om medalje.  Kanskje noe å tenke på før du fyller ut kupongen din.

 

Nå er jeg spent på hvem som treffer av fotballekspertene i år, og kanskje det blir du som kan kalle deg årets fotballekspert i 2022?  Men da må du huske å sende inn tipset ditt, og det koster deg bare at du bruker litt tid på å analysere hvordan du tror Eliteserien vil ende i 2022.  

 

 

 

PS: Trenger du eller klubben din hjelp til lagbygging og mental trening så ta gjerne kontakt. Jeg brenner for å hjelpe deg med å nå målene dine, og hvordan du kan få det beste ut av laget ditt.

 

Som sertifisert Mental Trener kan jeg være din samtalepartner om du er leder, idrettsutøver, eller en person som ønsker å gjøre noen endringer i livet ditt.

 

Send meg gjerne en e-post eller ring meg på 97670504 for å avtale nærmere.  

 

Lykke til med den norske fotball-sesongen 2022!

 

Husk å levere ditt ekspert-tips innen 2.april kl 15:55

Med vennlig hilsen

 

Bernt-Åge Grimstad

Lagbygger

Mental trener