Balansert er mitt ord for 2022

 

 

Balansert

 

Mitt ord for 2022  er balansert. I innlegget "Refleksjoner inn i 2022" skrev jeg om hvorfor jeg valgte ordet balansert. 

 

Når vi er i balanse er vi den beste utgaven av oss selv.  Det gjelder derfor å finne det som jeg hver dag trenger for å beholde eller gjenopprette balansen. Det kan derfor være lurt hver dag å spørre, Hva trenger jeg i dag for å være balansert? 

 

I dag var det styrketrening som jeg fikk en sterk følelse av som var det jeg trengte. Turen gikk til Sats på Bekkestua, og etter en fin treningsøkt med styrketrening kjennes det nå ut som det var et riktig valg, og virkelig det jeg trengte.  

 

Balansert:

👉 når vi er rolig og balansert presterer vi bedre

👉 når vi er i balanse kontrollerer vi bedre våre tanker og følelser

👉 når vi er i balanse finner vi lettere ressursene i oss

 

Vi er i balanse om vi evner å pleie samspillet mellom kropp, sinn og sjel på en god måte. Det gjør du best ved å lytte til og observere hele deg.

 

Så spør deg selv, (og kjenn godt etter) hva er det jeg trenger for å være i balanse i dag?

 

Vi er i balanse når vi har det godt med oss selv. I livet vårt opptrer vi på forskjellige arenaer og i ulike roller.

 

De mest vanlige områdene i livet vi bør mestre eller ha kontroll på er familie/venner, forhold, helse, økonomi jobb/karriere og visjon/personlig utvikling.  Når vi har det bra på alle disse områdene er vi i balanse med oss selv og våre omgivelser.  

 

Mange glemmer å leve livet her og nå. Slike personer bruker hele livet på å være i en ventesituasjon på at det skal en gang skje noe i fremtiden, og glemmer hvor viktig øyeblikket er. De lever som om de ikke ønsker det de har, men er hele tiden på jakt eller leting etter noe i fremtiden.

 

Fremtiden skapes av det vi gjør her og nå, summen av det vi gjør. Livskvaliteten vår undergraves om vi går rundt og venter på å bli rik eller på at andre gode ting skal skje med oss. Slutt derfor å bruke tiden på å vente, men finn balansen i livet ditt ved å nyte øyeblikket. Gi deg selv det du trenger for å være i balanse hver dag, og lev det livet du ønsker deg, ikke det andre forventer at du skal.  

 

I steden for å se til andre og hva de har, rett blikket ditt på deg selv (og øyeblikket) ved å sette pris på hvem du er og hva du gjør akkurat no. 

 

Finn balansen din og den du ønsker å være!

Så spør deg selv hver dag; «Hva er det jeg trenger for å være i balanse idag?»

Som sertifisert mental trener kan jeg være din samtalepartner med fokus på deg og dine ressurser, om du er leder, idrettsutøver, eller en person som rett og slett ønsker å gjøre noen endringer i livet sitt.  Om du trenger litt drahjelp med å finne ressursene dine, og hente frem den gode balansen i livet ditt,  kan mental trening være en mulig løsning for deg.  

 

Trykk på bildet under dersom du ønsker en uforpliktende gratis samtale.

Med vennlig hilsen

 

Bernt-Åge Grimstad