Beste fotballekspert Eliteserien 2020.                                             

11.juni 2020 skrev jeg et innlegg "Eliteserien starter opp 16.juni - hvem vinner i år?"

 

Eliteserien 2020 er nå historie bortsett fra en viktig kamp 28.desember mellom Mjøndalen og Sogndal om hvem som vinner den siste plassen om å få spille i Eliteserien 2021. 

 

Tabellen sier sitt. Bodø/Glimt ble suverene mestere i 2020 og stakk avgårde med mange priser og rekorder. Årets trener, årets spiller,  årets toppscorer og årets unge spiller for å nevne de viktigste. I tillegg ble det scoringsrekord på 103 mål og poeng-rekord med 81 poeng etter 30 kamper. Kun en kamp endte med tap, tre kamper ble uavgjort og hele tjueseks kamper ble vunnet.   

 

I den andre enden av tabellen rykket Aafk ned med sørgelige 11 poeng og rekordhøye 85 innslupne mål, bare to kamper endte med seier og hele tjuetre kamper endte med tap.       

Under ser du slutt-tabellen med de harde fakta for Eliteserien 2020.

 

Slutt-tabell Eliteserien 2020.                                                                                              

Hvordan trodde så ekspertene at det skulle ende? Selv om Bodø/Glimt vant suverent var det ingen av de såkalla fotballekspertene som tippet gull til Glimt. Det var heller ingen av de som tippet at Aafk som vant OBOS med god margin året før skulle rykke rett ned igjen.

 

Under finner du de meste kjente fotballekspertene sine tips for 2020. I rollen som fotballekspert kastet også jeg meg ut i det og tippet min slutt-tabell (BÅG).

 

I tilknytning til oppstarten inviterte jeg også til en konkurranse om å prøve seg som fotballekspert ved å tippe slutt-tabellen for Eliteserien 2020.

 

I konkurransen har vi nå kåret vinneren "Årets Fotballekspert 2020".

 

Petter Mikalsen ble årets fotball-ekspert Eliteserien 2020.  I konkurranse med de som kaller seg fotball-eksperter oppnådde han like mange poeng som de beste, og deler 1.plassen med tre "såkalla" fotballeksperter. 

 

Her ser du hva eksepertene tippet før sesongen startet opp i 2020.

 

 

Rekkefølge ekspert tips Eliteserien 2020

 

 

Som dere ser av "Ekspert-tabellen" under så er det 4 som delte 1.plassen. De hadde minst avvik på sine tips opp mot slutt-tabellen. 42 plass-avvik totalt er det beste, mens 58 plassavvik er det dårligste. Om du f.eks. tipper Glimt som nr 7 blir det 6 avvikspoeng siden de ble nr. 1 og så videre. Null avvikspoeng om du tipper et lag på riktig tabell-plass.

 

Som dere ser er det svært jevnt i toppen, men i bunnen er det derimot en «fotball-ekspert» som skiller seg ut, Joacim Jonsson fra Eurosport med 58-avvikspoeng.

 

 

 

Ja, hva skal egentlig til for å kalle seg en fotballekspert?  Når kan du kalle deg ekspert innen for ett eller annet fagområde og hvor mange områder kan du være ekspert på?

Nå gjenstår det bare å gratulere Glimt med en fantastisk sesong, og så får vi vite i morgen om Mjøndalen må slå følge med Aafk og Start ned i OBOS eller om Sogndal fortsatt må kalle seg et OBOS-lag i 2021.

 

Gratulasjoner går også til TIL og LSK som klarte opprykk til Eliteserien på sitt første forsøk, og til Stabæk som igjen er tilbake i Toppserien etter bare et år på nivå 2.

 

Ja, skal tro hvordan det går i Eliteserien neste år? Vil Bodø/Glimt klare å forsvare gullet? Hvem rykker ned i 2021.

 

Send meg gjerne en e-post dersom du ønsker å komme i kontakt med meg.

 

Med vennlig hilsen

 

Bernt-Åge Grimstad