En fotball-status i sommervinduet               

Bildet er fra Color Line Stadion og kampen mellom Aafk-B/G lørdag 30.juli

En fotball-status i sommervinduet 

 

Sweet Caroline runget over Trafalgar Square når de engelske fotball-jentene ble hyllet etter å ha vunnet EM på hjemmebane. England satte tidlig i turneringen Norge kraftig på plass med hele 8-0 i en kamp der vi var vitne til en handlingslammet norsk langsslagssjef. Martin Sjögren måtte få dager etter takke for seg. I forhold til hvem som kommer til å overta landslaget går de heteste tipsene i retning av Hege Riise. Det at hun tok Norge helt til finalen og EM-sølv for J-19 var en meget sterk prestasjon.

 

Toppserien starter opp igjen i Norge 6/8 etter en lang pause på grunn av EM. Brann leder foran Rosenborg og Vålerenga, og med Stabæk på 4.plass. I år skal toppserien spilles med grunnspill og et sluttspill som starter senere i høst.  Dette har blitt sterkt kritisert fra flere hold og det spørs vel om dette blir omgjort allerede til neste sesong?

 

Til helgen 6/8 er det også oppstart av Premier League.  Man.City sikret seg Erling Braut Haaland, og han går i fotsporene etter sin far Alf-Inge som var City-spiller fra 2000-2003 (47 kamper). En annen norsk spiller på 17 år, Isak Hansen-Aarøen, har fått sin debut for Man U.  

 

Liverpool vant 3-1 over Man City i Community Shield, så det blir vel kanskje disse to lagene som vil kjempe om trofeet også i 2022/2023-sesongen?

 

Mitt Everton klarte forrige sesong  å unngå nedrykk med et nødskrik, og det er kun Arsenal som har vært lenger enn de på øverste nivå. For Everton sin del er det vel mye som tyder på at det i år også vil bli å kjempe på nedre halvdel av tabellen? 

 

Kanskje Arsenal med Martin Ødegaard vil kunne blande seg inn i medaljekampen? Noen overraskelser vil det vel alltid bli, men neppe så stor som da Leicester vant i 2015/2016.  Mye kan fortsatt skje med spillere inn og ut, og mange har nok ikke handlet fra seg enda siden overgangsvinduet er åpent i England til 1.september. 

 

 

 

 

Eliteserien-tabellen pr 1.august-2022

 

 

I Norge åpnet vinduet 1.august og mye tyder på at vi vil se noen endringer der lag blir svekket og styrket som følge av kjøp og salg. Noen av lagene i Eliteserien kvitter seg med sentrale spillere og vil kanksje derfor slite med å holde en god plassering, mens andre klubber med god økonomi kan fråtse i å trekke til seg spillere de har på sin ønskeliste. 

 

Mye tyder i dag på at et av de heteste salgsobjektene, Kristian Eriksen, går fra Ham Kam til Molde. Aafk har allerede mistet sin toppscorer Sigurd Haugen til dansk fotball og Isak Dybvik Määttä til nederlandske FC Groningen. Victor Boniface som senket Aafk med 2 scoringer lørdag, drar fra Bodø/Glimt og til belgisk fotball.  

 

Eliteserien er nå ca halvspilt, men det er fortsatt ikke alle lagene som har likt antall kamper. Det som hittil har overrasket mest er kanskje KBK som helt til forrige helg sto uten seier, men med fattige 5 poeng skal det mye til for å overleve i Eliteserien 2022. 

 

Jerv ble av nesten samtlige tippet til nedrykk, og slik det ser ut nå skal de nok med sin 15.plass slite med å få fornyet kontrakt. LSK har heng på Molde i tetkampen, og Bodø/Glimt har begynt å finne tilbake til seg selv. 

 

B/G skal vi derfor heller ikke avskrive i gullkampen i 2022.  Etter en svak åpning på sesongen ser det ut til at VIF har våknet til liv igjen, og RBK har begynt å vinne jevne kamper igjen. Viking åpnet sterkt, men har de siste kampene vist en noe dalende form selv om de med en god kamp overrasket og gikk videre i Europacup-spill.

 

At Aafk ligger på 8.plass var nok litt i overkant av det ekspertene tippet, men det skal vel mye til å holde det helt inn etter at laget solgte Sigurd Haugen?  En god 1.omgang mot Bodø/Glimt og kanskje en kandidat til årets mål fra Kristoffer Ødemarksbakken var ikke nok når B/G satte på turboen i 2.omgang.  Det var kjekt å få følge det flotte målet til Kristoffer live på Color Line stadion lørdag. For de som ikke har sett målet så er her en link. 

Kristoffer  Ødemarksbakken gliste bredt

etter det flotte målet mot B/G

 

Årets fotballekspert Eliteserien 2022

 

I konkurransen året fotball-ekspert Eliteserien 2022 leder vinneren fra 2021 Marius Sætre når vi nå er ca halvspilt. Likevel mye kan enda endre seg på tabellen når vi nærmer oss jul. Marius og mange av de andre i konkurransen ligger langt bedre an i sin tipping enn «ekspertene» fra ulike medier.

 

Det er nå tredje året på rad at jeg innviterer til en konkurranse om å tippe slutt-tabellen i Eliteserien.  I 2020 var det Petter Mikalsen som kunne smykke seg med tittelen årets fotball-ekspert Eliteserien. 

 

I 2021 ble vinneren Marius Sætre, han vant suverent og slo også de «såkalla» fotball-ekspertene fra aviser og TV-kanaler.  

 

Den heldige vinneren får en statuett med påskriften «Årets Fotballekspert Eliteserien 2022.»  

 

Om du f.eks. tipper Glimt som nr 7 og de blir nr 1 blir det 6 avvikspoeng, og så videre. Det blir null avvikspoeng for hvert lag du tipper på riktig tabell-plassering. Den med totalt lavest «plass-siffer» (færrest avvik) vinner. Siden det kan bli flere som ender likt er det lagt inn noen tilleggsspørsmål som bare blir gjeldende dersom noen havner på lik poengsum i tabell-tipset. 

 

Under er en oversikt som viser status  i konkurransen pr. 1.august 2022. Mange av de som er med i konkurransen ligger bedre an enn tipsene til media (aviser og TV) .

 

Fortsatt God Sommer!

 

Med vennlig hilsen

 

Bernt-Åge Grimstad

lagbygger og mental trener

 

 

 Les  mer om mine tjenester og priser ved å trykke på knappen

«Mine tjenester og priser»

 

Min Visjon:  Gjøre lagbygging enkelt

 

Gjennom lagbygging og mental trening hjelpe bedrifter, virksomheter, lag,

organisasjoner og enkeltpersoner i sin utvikling, og medvirke til at de 

får oppfylt sine drømmer.