Gratulerer Lise Klaveness!

 

Gratulerer Lise Klaveness! 

 

Lise Klaveness ble i helgen valgt til den første kvinnelige fotballpresidenten i Norge. Det var nok  tiden for å få inn en kvinne i denne viktige jobben for norsk fotball, og med Lise ved roret har jeg tro på at NFF og norsk fotball kan gå bedre tider i møte. Jeg opplever at du er en tøff jente, men samtidig har en side som er opptatt av likeverd, FairPlay og rettferdighet, og det er en god kombinasjon i en slik jobb. 

 

Jeg både håper og tror at du vil lykkes med å rydde opp i det mannsdominerte pampeveldet i NFF. 

 

Lik behandling av kvinner og menn innen fotball-familien vil være en viktig oppgave å ta fatt på i din nye jobb, og samtidig at alle klubber i både topp og bredde blir behandlet likt og med respekt. 

 

Omdømmet til NFF har ikke styrket seg etter at NFF kastet Aalesunds Fotballklubb ut av NM-cupen ved å gi Bodø/Glimt walkover. 

 

NFF sin maktarroganse kom til syne i denne saken. En stor skam at NFF ikke klarer å få til en løsning som begge lag kunne leve med, en ny dato senere i mars burde vært mulig ved å flytte på noe annet. NFF har nedprioritert sitt eget produkt NM-cupen ved å gi et lag Walkover til kvartfinalen, flaut å være vitne til slik inkompetanse og forskjellsbehandling av 2 lag.

 

Når jeg leste på NRK-sporten sin resultatside søndag 6.mars (se bilde over) og så resultatet av NM-cupkampen Aafk-Bodø/Glimt lyse mot meg. Resultat 0-3 stod det, og at Aafk møtte ikke til kampen. 

 

Da var det mange følelser som dukket opp. Sinne, fortvilelse og oppgitthet var vel de som tok størst plass og festet seg i kroppen. Hvor er FairPlay? Aafk møtte ikke til cup-kamp på sin egen hjemmebane stod det i klartekst. Aafk var hele tiden tydelig på at de ikke kunne spille kampen 6.mars på grunn av Korona-utbrudd og skader, men kunne spille på opprinnelig oppsatt dato 13.mars eller senere. 

 

Med en slik avgjørelse og holdning sier NFF at noen lag er viktigere enn andre, og at deres eget produkt NM-cupen ikke er like viktig som spill i Europa. Hvilken signal sender NFF med dette ut til hele fotball-Norge? 

 

Det er bare i England at cupen har vært like populær som i Norge. Å få spille cupfinale på Ullevål er noe alle fotball-spillere i Norge drømmer om å få oppleve. Samtidig er en cupfinale noe av det største norske fotballsupportere kan drømme om å oppleve.  Denne muligheten har NFF nå frarøvet Aafk ved å kaste de på hodet ut av turneringen, «Aafk møtte ikke til kampen, B/G går videre på walkover.» 

 

Helt siden trekningen ble offentliggjort har jeg gledet meg til 13.mars 2022, denne datoen festet seg tidlig på harddisken min, da skulle jeg til Ålesund og Color Line stadion. Så jeg har tatt turen til Ålesund, sitter nå her på hytta på Ellingsøya og skriver ut min frustrasjon over behandlingen av klubben min. 

 

På et fullsatt Color Line stadion skulle håpet om å slå ut Bodø/Glimt leves ut, og drømmen om at mitt kjære Aafk skulle komme til sin 3.cupfinale.  Ja, Bodø/Glimt er et godt lag og oddsen for at B/G skulle gå seirende ut av kampen er nok den mest sannsynlige, men det som er sjarmen med fotball er at alt kan skje, for håpet lever alltid i alle kamper..  til siste spark, ...til dommeren har blåst i fløyta, cup er cup, stafett er stafett.... og så videre og videre.. 

 

Jeg er imponert over Bodø/Glimt og det de har fått til. De er svært dyktige på lagbygging i alle ledd og her har andre klubber en lang vei å gå før de er i nærheten av det Glimt har fått til, og spesielt på hvordan de jobber med det mentale. (Dette har jeg skrevet om i tidligere blogg-innlegg). B/G spiller en fantastisk flott underholdende fotball. Det er en nytelse å se de spille, men også de kan plutselig gå på et tap. 

 

Både på cupfinalene i 2009 og 2011 var jeg tilstede på Ullevål, og det var stort å oppleve når Kongepokalen ble løftet i været. Begge opplevelsene var ubeskrivelige for en som elsker Aafk, klubben i mitt hjerte. Håpet og drømmen om å få oppleve dette igjen vil alltid være der. 

 

Så Lise Klaveness, gratulerer med jobben som Fotballpresident, du har en stor og viktig jobb å ta fatt på i NFF. 

 

Jeg har tro på at du klarer å rydde opp i galskapen, og husk at det er ikke for sent å omgjøre en gal beslutning.  

 

Kampen mellom Aafk og Bodø/Glimt kan fortsatt spilles om det er nok vilje til dette i NFF. 

 

Lykke til Lise!   

Med vennlig hilsen

 

Bernt-Åge Grimstad

 

Bildet er fra Cupfinalen i 2009 Aafk-MFK som ble avgjort på straffer og Amund Skiri satte inn den siste.  

Som sertifisert mental trener kan jeg være din samtalepartner med fokus på deg og dine ressurser, om du er leder, idrettsutøver, eller en person som rett og slett ønsker å gjøre noen endringer i livet sitt.  Om du trenger litt drahjelp med å finne ressursene dine, og hente frem den gode balansen i livet ditt,  kan mental trening være en mulig løsning for deg.  

 

Trykk på bildet under dersom du ønsker en uforpliktende gratis samtale.