Gratulerer Bodø/Glimt!! 


Når 5 kamper gjenstår ble det klart, ingen kan ta igjen Bodø/Glimt i årets eliteserie. Med 15 poeng igjen å spille for,  står Bodø/Glimt med 68 poeng, 18 poeng foran Molde. 22 kamper er vunnet , 2 er endt uavgjort og bare en kamp har endt med tap. Laget har scoret 85 mål på sine 25 kamper. 

 

De helgule fra Bodø har rett og slett vært ustoppelige. 

 

Sluttproduktet er blitt så bra at alle som liker fotball har vært imponert over den hurtige og presise fremover-fotballen til Bodø/Glimt. 

Lagbygging i alle ledd

Hvorfor har de vært så suverent god, og i en egen klasse i årets eliteserie?

Jo,  fordi de er suveren på lagbygging i alle ledd i klubben. Dette er lagbygging i praksis på et meget høyt nivå.

 

«Det er en hel klubb med et fantastisk team der alle drar i samme retning. Det som er stort er at det er VI. Hadde jeg vært alene så hadde ikke dette skjedd. Det er mange dyktige mennesker som står bak dette laget. Fotball er et lagspill.»

 

Det sa en rørt Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen når han ble intervjuet etter at laget mandag var kommet hjem til Bodø.  Når seriemesterskapet var sikret sa Kjetil Knutsen til NRK; «Jeg er stolt og ydmyk.» 

Å være stolt og ydmyk er en fin kombinasjon, for da viser du stolthet for det som er oppnådd, samtidig som du med ydmykhet viser respekt for andre. Når du er ydmyk som leder har du en selvinnsikt i at du som leder ikke har alle svarene,  og forståelsen av at du som menneske og leder alltid kan bli bedre. En ydmyk person har respekt for andre og deres meninger. 

Den rake motsetningen, en helseskadelig leder, viser arroganse og tror han/hun er ufeilbarlig. Ledere som er «lite» ydmyke eller mangler denne egenskapen fullstendig i sin personlighet,  er ofte lite lydhøre for kritikk eller tilbakemeldinger. Slike ledere har også en tendens til å avbryte og overkjøre andre mennesker.

 

Lagbygging = VI

Ja, lagbygging er VI. Det er umulig å bygge lag alene. Lagbygging er å sette sammen team som kan jobbe sammen i alle ledd og med tydelige roller og oppgaver enten du er spiller, trener eller innehar en annen rolle i klubben. Sluttproduktet «Hurtig presis fremover fotball» har alle i klubben vært med på å skape.

 

Ordfører i Bodø Ida Maria Pinnerød ønsket spillerne mandag velkommen hjem, og i sin gratulasjonstale påpekte hun hvor mye seriemesterskapet betydde for Bodø og landsdelen.  «Dere har gjort verden mindre, men mulighetene større»,  det var kloke ord fra en stolt ordfører. 


Hun nevnte i talen sin også viktigheten av lagånden i Bodø/Glimt,  som også preger det store felleskapet i Bodø, «å stille opp for hverandre».

Lagånd - Trinn 1 i lagbygging

«Vi har et godt miljø» sa Sondre Brunstad Fet når seriemesterskapet var sikret. Sondre kom fra Aafk til Bodø/Glimt,  først på utlån, men har nå signert ny kontrakt med Glimt. Han er et godt eksempel på en som viser glede og stolthet av å få være en del av dette flotte fellesskapet som er skapt i Bodø. 

 

Tilhørighet, felleskap, identitet og vi-følelse er sentrale faktorer for å skape og bygge et lag. Når disse tingene ligger i bunn er grunnlaget lagt for spilleglede, trivsel og trygghet for å lykkes.

 

Lagånd er temperaturen på hvordan vi oppfører oss og opptrer overfor hverandre.

Dette står vi for - Trinn 2 i lagbygging

«Vi har en tydelig identitet og den skal vi utvikle videre», sa Kjetil Knutsen mandag etter at seriemesterskapet var sikret. 

 

Han sa videre; «Vi spiller en underholdende fremover fotball. Vi har vært uredd, men vi holder samtidig bena godt plantet på jorden.»

 

Dette har Bodø/Glimt forankret hos alle i sin felles identitet; Det er dette de står for og dette de vil,  og de «vet» (og har vist) at de kan få det til,  sammen.

Individuelle ferdigheter - Trinn 3 i lagbygging 

Glimt bruker mye bevisstgjøring når de trener individuelle ferdigheter. Mental trening er blitt en viktig faktor og laget har en egen mental trener, Bjørn Mannsverk, i sitt team. Glimt ligger langt foran andre lag i Norge når det gjelder å bruke mental trening som en naturlig del av å utvikle individuelle (og relasjonelle) ferdigheter.

Tydelige roller / relasjonelle ferdigheter - Trinn 4 og 5 i lagbygging 

 

Alle har tydelige roller enten du er spiller, leder eller en annen medarbeider. Når det gjelder spillere så rekrutteres det inn spillere som vil passe inn i en bestemt rolle i laget sitt faste spillemønster. Det er altså en tydelig rolleavklaring som skaper trygghet; «jeg vet hva jeg skal gjøre og hvordan.» 

 

Rollene og system blir drillet slik at laget er i stand til å utføre den hurtige fremoverfotballen som er blitt varemerket til Glimt. 

Hva nå - å bryte nye barrierer?

«Det å gjenskape prestasjonene i 2021» er det som blir neste store test i «suksesshistoria Bodø/Glimt». No er andre konkurrerende lag ute etter å ta revansj. De er ute etter å «stjele» de beste spillerne og trener(e). De vil prøve å kopiere suksessen som er gjennomført i BodøGlimt. 

 

Men hva kan andre klubber lære av det Bodø/Glimt har fått til? 

 

De kan lære at det å bygge lag er en langsiktig prosess. Aller først gjelder det å finne et ærlig svar på 3 viktige spørsmål;

  • Hvor er vi i dag?
  • Hvor skal vi? 
  • Hvordan skal vi komme dit?  

 

Du kan i teorien prøve å kopiere alt, men det er gjennomføringsevnen som er avgjørende for om du lykkes eller ikke. Det er handlingen, det å gjøre det i praksis,  som skiller de beste fra de som ikke lykkes.

 

Bodø/Glimt starter forberedelsene til neste sesong allerede onsdag 25.november ( ifølge trener Knutsen), men inntil da får de nyte i fulle drag det de har prestert og oppnådd. 

 

I 2021 kan det bli Champions League på Aspmyra og nye barrierer er klar til å brytes.

 

Til dere andre som ønsker å bli seriemester i 2021, lagbygging virker, men det må gjennomføres i alle ledd. 

 

I 2016 rykket Bodø/Glimt ned, i 2020  ble de seriemester, de har bevist at det er mulig å komme sterkt tilbake om du gjør de rette tingene som skal til for å oppnå suksess.

Gratulerer Bodø/Glimt! 

Lykke til med å bryte nye barrierer og nå nye prestasjonsmål!

(Hovedfokuset til Glimt er fokus på prestasjon som mål i seg selv på bekostning av resultatmål)

 

 «Når noen lykkes sammen ser det enkelt ut.»

 

PS: Ta gjerne kontakt med meg dersom du ønsker å få råd om lagbygging, eller om det er noe annet jeg kan hjelpe deg med. Det jeg kan hjelpe deg med finner du på en egen side, se i hovedmeny øverst på siden,   Hjelper deg - Lederutvikling.

 

Trykk på knappen E-post under eller ta kontakt på tlf.97670504.

 

Med vennlig hilsen

Bernt-Åge Grimstad

Du finner mer om lagbygging i innleggene under. 

Lagbyggingsmodell (27.mai 2020)

Fotball - et enkelt spill (25.august 2020). 

Trykk på bildene så blir du linket til siden.