Sommerbrev 2022

 

Sommerbrev 2022 

 

Vi er snart i midten av juli sommeren 2022 og lever i en verden der endringer skjer fortere og fortere. Fra Norge får vi daglig innblikk i at russiske soldater bomber boligblokker og dreper sivile i Ukraina. Vi opplever oftere og oftere at personer blir skutt på gaten, på kjøpesentre og puber slik det nylig skjedde både i Oslo og København.

 

Det er skyhøye priser på drivstoff og strøm, matvareprisene har steget til nye høyder. For de som fikk litt lønnsøkning har de nå opplevd at den gevinsten allerede er spist opp og vel så det. Og ikke nok med det,  at renten er på vei opp, vil også gi stor økning i boligutgiftene for «vanlige folk».

 

Mye tyder på at verdens befolkning står nært foran en stor sultkatastrofe, spesielt på grunn av krigen i Ukraina, siden de har de største kornlagrene og det er vanskelig å få fraktet kornet ut av landet til de som er avhengig av import av korn. På grunn av tørke går store avlinger tapt andre steder i verden.

 

Flere og større naturkatastrofer oppstår på grunn av at vi har rotet det til med klima og miljø, vi er nå på overtid med å finne løsninger som kan stoppe og snu den negative utviklingen, nå hjelper det ikke lenger med fine ord og lovnader, det er kun handling som gjelder.

 

Vi hører daglig om varmerekorder, hetebølger, stormer, flom, tørke og andre naturkatastrofer i et omfang som stadig øker. Vi hører om plasten som dreper livet i havet, vi leser om at mangfoldet i naturen forsvinner, antall arter blir stadig færre i en økende fart. 

 

Og opp i alt dette, når vi endelig var i ferd med å kunne reise igjen etter 2 år med Korona, så blir det også satt en stopper for ferieturen til mange på grunn av streiker og konflikter.

        

Men er alt håp ute? Skal vi bare slukke lyset og krype under dyna for godt?

 

Nei, alt håp er ikke ute.  Korona lærte oss forhåpentligvis at vi alle er avhengige av hverandre på denne kloden.

 

Løsningen er samarbeid og kjærlighet.

 

Så lenge vi har troen på kjærligheten er det håp for en bedre verden. Vi må legge egoet til side og samarbeide, og vi må lære oss å dele på godene vi har på denne kloden. 

 

Vis i handling at du bryr deg om dine medmennsker, og start med å gi de du møter et varmt smil, så får du nok et smil tilbake fra de fleste. 

 

Om du vil være med på å få til en endring, der felleskapet er viktigst,  må du hjelpe til med å formidle tankesettet og budskapet i punktene under til alle på din vei. Det er et budskap av kjærlighet.
 
Spre dette budskapet det gir håp for kloden vår:
 
👉Alle er like verdifull uansett hva de tror på
👉Alle er like verdifull uansett hvilken hudfarge de har  
👉Alle er like verdifull uansett hvilken seksuell legning de har
👉Det finnes kun en verden og den omfatter mange folkeslag
👉Det finnes kun en rase i verden og den er flerkulturell i sitt uttrykk
👉Det finnes kun et mål med rikdom, og dets røtter ligger i medfølelse
👉Vi er alle laget av det samme stoffet 
👉Vi er alle en del av alt som er 

      
Ta vare på deg selv, ta vare på hverandre, for det er nå vi virkelig trenger hverandre!

 

Se det gode i andre og sett pris på de du møter på din vei. Vis at du setter pris på de du har rundt deg, si til deg selv hver dag hva du er takknemlig for. 

 

Gled deg over de små tingene i livet ditt, vær glad i deg selv, den du er og det du står for. Vær stolt av deg selv. 

 

Lev her og nå, for det er det livet handler om. Det er i nuet du skaper. Ta vare på øyeblikket og lytt til hjertet. 


 

Rett oppmerksomheten din innover i deg selv og kjenn etter;

 

👉 Hvordan har jeg det idag ?

👉 Hva trenger jeg i dag?

 

Følelser er en tilstand som sitter i kroppen, det er livssituasjonen vår der og da. Når vi kjenner på følelser i forhold til kjærlighet, glede og lykke så tilfører det oss mer energi. Er vi i motsatt ende av skalaen, og føler på en form for frykt, vil det tappe oss for energi.

 

Til mer vi lærer oss å lytte til vårt indre,  jo lettere blir det å finne det vi trenger. 

 

Å føle seg bra med seg selv er den aller beste måten å lade sine mentale batterier på.  

 

Og da er ....Livet herlig!

 
God sommer!

 

Som sertifisert mental trener kan jeg være din samtalepartner med fokus på deg og dine ressurser, om du er leder, idrettsutøver, eller en person som rett og slett ønsker å gjøre noen endringer i livet sitt.  Om du trenger litt drahjelp med å finne ressursene dine, og hente frem den gode balansen i livet ditt,  kan mental trening være en mulig løsning for deg.  

 

Trykk på bildet under dersom du ønsker en uforpliktende gratis samtale.

Med vennlig hilsen

 

Bernt-Åge Grimstad